Recept

Řízky z telecích játer

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 36040

Ingredience

800 g Játra telecí
50 g Mouka pšeničná hladká
2 dl Olej rostlinný
6 g Pepř černý mletý
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 g Strouhanka
8 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 ks Citrony

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 769kJ
8% Sacharidy 30 g
25% Tuky 19 g
44% Sodík 874 mg
58% Bílkoviny 33 g

Řízky z telecích játer postup přípravy receptu:

1

Játra rozkrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme. Vejce ušleháme s trochou piva, potom jsou řízky křehčí. Jednotlivé plátky obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Přebytečný tuk necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme ozdobené kolečkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept