Vajíčková omáčka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčková omáčka se smetanou
Vajíčková omáčka se smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 36302 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
20 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 278,8mg |
Draslík | 277,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Ocet vinný, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčková omáčka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, rozškvaříme, přisypeme polovinu mouky a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, metlou důkladně rozmícháme, přivedeme k varu a povaříme. |
2 | Mezitím si v hrnku rozkvedláme vejce, přilijeme smetanu, přisypeme zbylou mouku a směs za stálého míchání přidáme pomalu do omáčky. Provaříme, osolíme, opepříme, zakápneme octem a odstavíme. |
3 | Omáčku podáváme teplou s vařeným bramborem. |