Valašské smetanové rybí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské smetanové rybí filé
Valašské smetanové rybí filé
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Citrony |
800 g | Filé z aljašské tresky |
200 g | Houby nakládané |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
200 g | Pórek |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
3 kávová lžička | Sůl |
7,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 759,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Citrony, Houby nakládané, Kmín celý, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašské smetanové rybí filé postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce s 1 lžičkou soli, 0,5 lžičkou kmínu, zalijeme 3/4 litrem vody a vaříme je doměkka asi 20 minut. Uvařené brambory scedíme. |
2 | Mezitím si očistíme a omyjeme pórek a nakrájíme ho na proužky. Nakládané sladkokyselé ryzce scedíme a necháme odkapat. Ve smetaně si důkladně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky. Petrželku kudrnku omyjeme a otrháme lístky na ozdobu. |
3 | Rybí filé - tresku, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme bílým pepřem, posypeme drceným kmínem, chilli, pokapeme šťávou z jednoho citronu a obalíme v hladké mouce (2 lžíce). |
4 | V hlubší a větší pánvi si na rozpáleném oleji s máslem osmažíme plátky rybího filé dozlatova z každé strany. Pak přidáme pórek, houby, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 5-7 minut. Po chvíli vše zalijeme smetanou, promícháme a krátce, asi 2 minuty provaříme. Filé dáme na talíře, přiložíme brambory, okolo ryby položíme houby s pórkem, maso přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a podáváme. |