Jednoduchý recept

Brambory vařené s brynzou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36424

Ingredience

1 kg Brambory
150 g Slanina vepřová
200 g Sýr Brynza
10 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 299kJ
6% Sacharidy 21 g
26% Tuky 19 g
44% Sodík 884 mg
24% Bílkoviny 14 g

Brambory vařené s brynzou postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno.

2

V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, zmírníme oheň na minimum a lžící vkládáme strouhané brambory postupně do vroucí vody. Chvíli lžíci s bramborami podržíme ve vodě, aby se brambory nerozdělily. Jakmile brambory drží u sebe, lžíci vyndáme a postup opakujeme. Povaříme asi 10 minut, bramborové kousky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme rozdrobenou brynzou. V pánvi necháme rozškvařit na malé nudličky nakrájenou slaninu a pokrm na talíři slaninou přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept