Kořeněný pikantní pstruh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný pikantní pstruh
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36480 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Fenyklová semínka |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
60 g | Hrozinky |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Pstruh |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 915,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Hrozinky, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Pstruh, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kmín mletý, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný pikantní pstruh postup přípravy receptu:
1 | Kůži ryb nařízneme na více místech po obou stranách. |
2 | V misce smícháme citronovou šťávu, koriandr, kmín, sůl a pepř. Do velké mísy položíme pstruhy, polijeme je marinádou a necháme marinovat 40 minut, průběžně je několikrát obrátíme. |
3 | Ve woku rozehřejeme olej, osmahneme na něm semínka fenyklu. Přidáme rozetřený česnek, rybí vývar, rajčatový protlak a poté směs přivedeme k varu. Vložíme sultánky, garam masalu a pstruhy s marinádou, pod pokličkou vaříme 10 minut. |
4 | Okamžitě podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.