Kynuté kremrole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté kremrole
Kynuté kremrole
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36504 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
30 g | Droždí |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Ořechy vlašské |
80 g | Sádlo škvařené |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 119,0mg |
Draslík | 511,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté kremrole postup přípravy receptu:
1 | Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vykynout. V misce vyšleháme sádlo s máslem, přidáme cukr, žloutek, sůl, mouku, vylijeme kvásek a rukama anebo v kuchyňském robotu vypracujeme tuhé těsto, které dáme na teplé místo 30 minut vykynout. Na moukou posypaný vál vyjmeme těsto z mísy a vyválíme z něho plát, ze kterého nakrájíme tenké pásky silné 1 cm a dlouhé 6 cm, namotáme je na máslem potřené trubičkové formičky, skládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným bílkem, obalíme v pomletých ořeších a pečeme v předehřáté troubě dozlatova přibližně 20 minut. Upečené pocukrujeme a naplníme vyšlehanou šlehačkou. |
Poznámka
Kremrole servírujeme studené, naskládané na ozdobném talíři, můžeme ještě polít čokoládovou polevou.