Koňské řízky na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koňské řízky na houbách
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
100 g | Houby čerstvé |
800 g | Koňské maso |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
3 dl | Olej rostlinný |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Sádlo vepřové škvařené |
20 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 69,3mg |
Draslík | 763,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Koňské maso, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koňské řízky na houbách postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme do nádoby, obložíme nastrouhanou zeleninou, bobkovým listem a cibulí, osolíme, zalijeme citronovou šťávou a olejem a necháme do druhého dne odležet. |
2 | Uleželé maso očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky a naklepeme. Řízky osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. |
3 | V kastrolu osmažíme na sádle cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájené houby, vložíme plátky masa i s výpekem, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme na mírném ohni 3 hodiny. Maso otáčíme a podléváme vodou. |
4 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme, vrátíme řízky a podáváme s vhodnou přílohou. |
Poznámka
Naložení masa minimálně 12 hodin.