Jednoduchý recept

Pečená husa s majoránkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36659

Ingredience

25 g Majoránka
10 g Sůl
1 l Voda pitná
3 kg Husa domácí

Nutriční hodnoty jedné porce

95% Kalorie 1,866 kcal
Kilojoule 7 809kJ
1% Sacharidy 3 g
225% Tuky 168 g
51% Sodík 1 g
142% Bílkoviny 80 g

Pečená husa s majoránkou postup přípravy receptu:

1

Husu vypereme, dočistíme, odstraníme vnitřní sádlo, kterým poklademe dno pekáče. Husu osolíme celou, zevnitř i shora. Potom opláchneme větvičky čerstvé majoránky a naklademe na vnitřní sádlo v pekáči i do husy. Husu pečeme tak, že ji položíme hřbetem nahoru a ještě posypeme majoránkou. Potom vše podlijeme vodou, lepší je voda horká, a přikryjeme druhým pekáčem.

2

Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Husu po půl hodině pečení otočíme a pečeme dál při nižší teplotě, asi 180 stupňů. Stále dle potřeby podléváme, propichujeme, přebytečné sádlo sbíráme do nádobky. Upečenou husu rozkrájíme na potřebné porce a vložíme zpět do pekáče. Pokračujeme v pečení. Občas pekáč odkryjeme a podléváme dle potřeby. Potom husu dopékáme odkrytou, aby se vytvořila kůrka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept