Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 36698

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cukr moučkový
200 g Džem rybízový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Med včelí
700 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo jihočeské
200 g Ořechy vlašské
1 dl Rum
1 polévková lžíce Soda jedlá
100 g Tuk
4 ks Vejce slepičí
Náplň
200 g Cukr moučkový
6 dl Mléko polotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
300 g Máslo jihočeské
10 g Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 154kJ
16% Sacharidy 58 g
37% Tuky 28 g
5% Sodík 94 mg
14% Bílkoviny 8 g

Dobrý medovník postup přípravy receptu:

1

Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam rozklepneme celá vejce, vysypeme kypřící prášek, přidáme tuk, cukr, med, sodu a rukama vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly. Každý díl válečkem rozvalíme na plát o velikosti plechu a vysoký 5 mm. Plech vymažeme máslem, na něj rozložíme vyvalený díl, propícháme vidličkou a každý zvlášť upečeme v teplé troubě.

2

Upečené platy potřeme rumem, natřeme náplní, naskládáme je na sebe a necháme celou noc v chladu odležet. Druhý den povrch potřeme rybízovým džemem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme pomletými ořechy a nakrájíme na řezy.

3

Náplň: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, cukr osmažíme, přilijeme mléko, vanilku a ještě teplé dobře rozmixujeme.

Poznámka

Nakrájené řezy servírujeme na dezertním talířku a polijeme karamelem nebo čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept