Paštika z kuřete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z kuřete
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3681 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
600 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paštikové koření |
50 g | Petržel kořen |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 267,6mg |
Draslík | 411,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kuře, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z kuřete postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, omyjeme a dáme uvařit do osolené vody spolu s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí. |
2 | Jakmile je kuře měkké, necháme je vychladnout a vývar necháme ještě svařit. |
3 | Maso obereme z kostí. Maso z prsíček a stehýnek nakrájíme spolu s uzeným masem nadrobno. Ostatní maso umeleme spolu se slaninou. |
4 | Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z kuřete. Necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min. Poté jíšku odstavíme. Přidáme nakrájené maso, maso umleté, koření a vejce ušlehaná do pěny. |
5 | Směs naplníme do šálků do roviny, přikryjeme alobalem. Naplněné šálky naskládáme do vyššího pekáče s vodou, kdy voda sahá do úrovně poloviny šálků. |
6 | Pekáč vložíme do trouby a vaříme cca 1/2 hodiny v páře. |
7 | Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, poté ji vyklopíme ze šálků. |
Poznámka
Paštiku podáváme studenou a ozdobenou dílkem citrónu a salátovými listy.