Kuře na víně s tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na víně s tymiánem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kečup |
400 g | Kuřecí prsa |
5 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 g | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
300 ml | Víno červené |
100 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 78,4mg |
Draslík | 516,9mg |
Vláknina | 427,3mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na víně s tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso opláchneme a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Můžeme je nakrájet na libovolné kousky. Potom přidáme sůl, pepř, sladkou červenou papriku, tymián a bazalku. |
2 | Rozetřeme česnek a tímto česnekem vymažeme pánev, v ní pak rozehřejeme máslo s olejem. Na takto připravném tuku krátce osmahneme kuřecí maso. Potom maso vyjmeme z pánve a připravíme omáčku. |
3 | Do vypečné šťávy přidáme vývar a víno. Směs pár minut dusíme. Přidáme kečup a nakonec vlijeme smetanu. Vznikne omáčka, kterou promícháme a povaříme. Můžeme trochu zahustit jíškou. Omáčku podle chuti okyselíme citrónem. |
4 | Do omáčky vrátíme zpět maso a vše necháme prohřát. |