Vývar se smaženým párkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar se smaženým párkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36988 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Párky jemné |
20 g | Pažitka |
200 g | Rohlíky bílé |
40 g | Strouhanka |
15 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 64,9mg |
Draslík | 204,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pažitka, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky jemné, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar se smaženým párkem postup přípravy receptu:
1 | Párky oloupeme, nakrájíme na kolečka, pažitku posekáme. |
2 | Kolečka párků namočíme v rozšlehaném vejci, potom obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a kousky párků smažíme z obou stran do zlatova. |
3 | Smažené párky rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme pažitkou a zalijeme horkým vývarem. |
4 | Polévku podáváme horkou s bílým pečivem. |
Poznámka
Místo vývaru můžeme použít polévkovou kostku.