Marinované jehněčí špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované jehněčí špízy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37023 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1000 g | Jehněčí plec |
2 polévková lžíce | Koriandr celý |
6 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
200 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 816,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Jehněčí plec, Koriandr celý, Koriandr čerstvý, Med včelí, Ocet vinný červený, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované jehněčí špízy postup přípravy receptu:
1 | Semínka koriandru rozdrtíme a smícháme s nadrceným česnekem, 75ml olivového oleje, medem, citronovou kůrou a pepřem. |
2 | Směsí potřeme očištěné, na kousky nakrájené jehněčí maso a necháme asi 2 hodiny uležet ve zbylé marinádě. |
3 | V misce prošleháme zbylý olej, ocet a čerstvý nasekaný koriandr. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Přelijeme je připravenou zálivkou. |
4 | Maso napíchneme na špejle předem namočené ve studené vodě, osolíme a grilujeme asi 8 minut. |
5 | Špízy upravíme na talíře a podáváme s rajčatovým salátem. |