Vepřové mleté řízky s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové mleté řízky s játry
Vepřové mleté řízky s játry
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
30 g | Česnek |
50 g | Cibule |
200 g | Játra vepřová |
3 g | Kmín celý |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Slanina vepřová |
50 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 334,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Játra vepřová, Kmín celý, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové mleté řízky s játry postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme mleté maso, přidáme strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, mléko, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vypracujeme masové těsto. |
2 | Játra nakrájíme na čtyři plátky a obalíme je masovým těstem. Vyskládáme je do pekáčku, přidáme lžíci másla a vložíme do vyhřáté trouby. Po 10 minutách podlijeme vodou a dopečeme. Podle potřeby podléváme. |
3 | Masové plátky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme vlastní šťávou z pekáčku. |