Kuřecí roládky s paprikášem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roládky s paprikášem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37198 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Křenová pasta - Krenex |
400 g | Kuřecí prsa |
1 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Salám Herkules |
200 ml | Smetana sladká 12% |
2 g | Sůl |
150 g | Sýr bílý jadel 38% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 371,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křenová pasta - Krenex, Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Salám Herkules, Smetana sladká 12%, Sýr bílý jadel 38% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roládky s paprikášem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso opereme, osušíme a lehce naklepeme. Poté maso opepříme, osolíme, poklademe kolečky salámu paprikáše (herkules) a sýra jadel. Takto připravené plátky srolujume a zpevníme buď párátky nebo nití. |
2 | Na rozpálený olej poklademe roládky a krátce osmahneme. Během smažení je obracíme, aby byly opečené ze všech stran. Dopékáme doměkka při nižší teplotě. Upečené maso dáme stranou pánve. Před podáváním ho nakrájíme na plátky. |
3 | Vzniklou šťávu zahustíme moukou (2 lžíce), osmažíme a zalijeme mlékem, tím vytvoříme omáčku, kterou ochutíme krenexem. Ještě krátce povaříme, zjemníme šlehačkou a dle chuti osolíme. |
4 | Touto omáčkou zaléváme maso. |