Kuřecí roládky s divokým kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roládky s divokým kořením
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37203 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
3 ks | Jalovec |
500 g | Kuřecí stehna |
20 g | Marmeláda ostružinová |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř bílý |
3 ks | Pepř černý celý |
30 g | Protlak rajčatový |
2 g | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno červené |
2 dl | Voda pitná |
1 špetka | Koření Hubert |
50 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 256,4mg |
Draslík | 801,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 297,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kuřecí stehna, Nové koření celé, Pepř bílý, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Marmeláda ostružinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Hubert nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roládky s divokým kořením postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na pláty. Maso lehce naklepeme, osolíme, ochutíme kořením na divočinu nebo podobným kořením. Potom maso necháme odležet. |
2 | Celá vejce rozšleháme vidličkou, osolíme a přidáme tymián. Z tohoto těsta na části rozpáleného oleje upečeme malé omelety. |
3 | Omeletky dáme na plátky masa a svineme. Konce zpevníme malými špízovými jehlami, párátky nebo nití. |
4 | Na zbylém oleji a másle osmahneme na větší kolečka nakrájenou cibuli. Do pekáčku na cibuli položíme maso. |
5 | Potom přidáme rajský protlak a podlijeme vodou (asi 2 dcl). |
6 | Pečeme přiklopené ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. |
7 | Po půl hodině maso odkryjeme a otočíme. Pečeme, dokud není maso měkké. Potom maso z pekáčku vyndáme. |
8 | Vzniklou šťávu zahustíme jíškou, dochutíme ostružinovou marmeládou a ještě chvíli povaříme. Dochutíme červeným vínem. |
9 | Do této omáčky vložíme zpět kuřecí rolky. |