Crostini s fazolovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Crostini s fazolovým krémem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 37237 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
12 krajíc | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Estragon |
100 g | Fazole |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 212,2mg |
Vláknina | 532,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Estragon, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Crostini s fazolovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájenou na plátky potřeme po obou stranách částí oleje, osolíme a opepříme. Urovnáme na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut dokřupava. |
2 | Do hrnce s vroucí vodou vsypeme vyloupané zelené fazole, povaříme 2 minuty, scedíme a zchladíme studenou vodou. Z fazolí sloupneme tvrdou slupku. |
3 | Několik fazolí necháme stranou na ozdobu a zbylé vsypeme do mixeru spolu s oloupanou šalotkou, česnekem, zbylým olejem a estragonem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou osolíme a opepříme. |
4 | Topinky pastou potřeme těsně před podáváním. Ozdobíme celými fazolemi a opepříme. |