Skopový guláš cibulový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový guláš cibulový
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 37242 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
20 g | Česnek |
200 g | Cibule |
40 g | Cibule - nať |
100 g | Cibulka jarní |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
60 g | Sádlo škvařené |
600 g | Skopová plec |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 18,3mg |
Draslík | 515,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 653,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Cibule - nať, Cibulka jarní, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový guláš cibulový postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, druhou polovinu cibule na plátky a rozebereme na kroužky, jarní cibulku na kolečka, cibulovou nať posekáme, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme drobnou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opeříme a chvilku podusíme ve vlastní šťávě. Zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu. |
3 | Mezitím v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a přidáme k masu. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Povaříme ještě 30 minut a odstavíme. |
4 | Guláš rozdělíme na talíře, posypeme kolečky jarní cibulky a doplníme vařenými bramborami, které posypeme posekanou cibulovou natí. |