Fettuccine s ořechovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine s ořechovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37296 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
3 dl | Mléko polotučné |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
115 g | Olivy černé |
275 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Fettuccine |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 34,3mg |
Draslík | 237,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine s ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do mělké mísy vložíme krajíčky chleba, přelijeme mlékem a necháme namáčet, dokud se nevsákne. |
2 | Na plech rozprostřeme vlašské ořechy a pečeme v předehřáté troubě 5 minut při teplotě 190 stupňů. Poté dáme stranou, aby vychladly. |
3 | Mlékem nasáklý chléb, rozetřený česnek, ořechy, olivy, 6 lžic olivového oleje a parmezán vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu. |
4 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny fettuccine a lžíci oleje a vaříme 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a vmícháme do nich zbylý olivový olej. |
5 | Fettuccine rozdělíme na jednotlivé talíře, polijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Chléb bez kůrky. Černé olivy vypeckované.