Kachna na medu se švestkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna na medu se švestkovou omáčkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37351 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
20 g | Cukr krupice |
100 g | Hrozinky |
1500 g | Kachna mražená |
6 polévková lžíce | Med včelí |
8 polévková lžíce | Omáčka sójová |
240 g | Povidla švestková |
50 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 4,3mg |
Draslík | 133,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Med včelí, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Omáčka sójová, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna na medu se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme a připravíme k pečení tak, že ji rozkrojíme na plocho a položíme na pekáč. |
2 | Maso osolíme a potřeme marinádou, která se připraví ze sójové omáčky a medu. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud není měkká. Během pečení podléváme šťávou z pečení a vodou. Kachnu můžeme potírat zbylou marinádou. Potom kachnu odkryjeme a dopečeme, aby měla barvu. |
3 | Slaninu (nebo špek) pokrájíme na kostičky, přidáme k ní pokrájenou cibuli a polovinu hrozinek. Vše spolu krátce osmahneme. Po pár minutách krátkého smažení směs podlijeme malým množstvím vody, přimícháme švestková povidla a vaříme, dokud se vše nespojí. |
4 | Vše rozmixujeme, přidáme druhou polovinu hrozinek, cukr, citron, sójovou omáčku, sůl podle chuti a necháme ještě chvíli povařit. |