Grilované hříbky s žampiony a kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované hříbky s žampiony a kozím sýrem
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37713 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
6 ks | Hříbky čerstvé |
2 polévková lžíce | Kečup |
100 g | Mandle loupané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
12 ks | Rajčata Cherry |
5 dl | Rajčatová šťáva |
2 polévková lžíce | Semínka slunečnicová loupaná |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 562,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Cukr krupice, Hříbky čerstvé, Oregano sušené, Sůl, Sýr kozí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mandle loupané, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pepř citronový, Petržel kudrnka, Rajčata Cherry, Rajčatová šťáva, Semínka slunečnicová loupaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované hříbky s žampiony a kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Hlavičky hříbků a žampionů (v průměru 5–7 cm) očistíme, omyjeme. Dáme je do mísy, posypeme pepřem, solí (1 lžička), pokapeme extra olivovým olejem a promícháme. Petrželku a bazalku omyjeme. Bazalku drobně pokrájíme. Petrželku necháme odkapat a odložíme na ozdobu. Anglickou slaninu pokrájíme na 12 plátků délky 7–8 cm. |
2 | Kozí sýr nakrájíme na kostičky. Oloupané mandle a loupaná slunečnicová semínka opražíme dozlatova v suché teflonové pánvi. Pak k nim přidáme sýr, osolíme a odstavíme z plotny. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, dáme do rendlíku s olivovým olejem (2 lžíce). Přidáme rajskou šťávu, kečup, posypeme podle chuti solí (nemusíme), cukrem (podle sladkosti rajčat), sušeným oreganem, bazalkou a citronovým pepřem. Pod pokličkou za občasného promíchání rajčata rozpečeme (5–8) minut a necháme trošku vydusit. |
3 | Houby dáme na plech potřený olivovým olejem (1 lžíce) lupeny vzhůru. Grilujeme je asi 5 minut, plech vyjmeme z trouby, na každý klobouček položíme lžičkou kopeček rozpečených rajčat a na rajčata navršíme kopeček sýru s oříšky. Pak houbu zakryjeme plátkem slaniny. Dáme pod gril a grilujeme dalších 5-6 minut. |
4 | Grilované hříbky a žampiony podáváme horké, ozdobené lístečkem petrželky. |
Poznámka
Ke grilovaným houbám podáváme celozrnné pečivo.