Francouzský hamburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský hamburger
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 37763 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
200 g | Bageta |
60 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
3 g | Fenykl obecný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Olivy černé |
3 g | Oregano sušené |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Provensálské koření |
100 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr smetanový 65% |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 115,0mg |
Draslík | 542,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cibule, Citronová šťáva, Fenykl obecný, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Sýr smetanový 65% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský hamburger postup přípravy receptu:
1 | Mleté vepřové maso dáme do mísy, přimícháme citronovou šťávu, olivový olej, provensálské koření, nasekanou cibuli, smetanový sýr, fenykl, oregano, podle chuti sůl, pepř. Směs rozdělíme na 8 kuliček a vytvarujeme hamburgery. |
2 | Smažíme na oleji středně zprudka 3-4 minuty z každé strany, až jsou dobře propečené. Podáváme je mezi krajíčky bagety s rajčaty a olivami. |