Žampiony s Crème fraîche a sázenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony s Crème fraîche a sázenými vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37766 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
8 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Žampiony čerstvé |
domácí krém | |
---|---|
2 polévková lžíce | Podmáslí kysané 1% |
2,5 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 317,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 301,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Podmáslí kysané 1% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony s Crème fraîche a sázenými vejci postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme domácí "Crème fraîche". Den předem vyšleháme 2.5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát. |
2 | Druhý de očistíme jarní cibulky, malé mladé žampiony, které rozpůlíme nebo větší rozčtvrtíme. Cibuli nakrájíme na silnější kroužky. |
3 | Ve velké pánvi na 3 lžicích oleje restujeme žampiony dozlatova. Restujeme je za stálého míchání 3-4 minuty. |
4 | V druhé pánvi dokřupava opečeme plátky slaniny. Pak je z pánve vyjmeme, přidáme máslo, cibulku a smažíme ji dozlatova (asi 2 minuty). |
5 | V pánvi (nejlépe pánev na sázená vejce) na 2 lžicích oleje usmažíme 4 volská oka. Každé osolíme 2 špetkami soli. |
6 | Na talíře rozdělíme horké žampiony, pokryjeme cibulkou, 2-3 lžícemi domácí smetanou "Crème fraîche" na kterou položíme plátky slaniny se sázenými vejci. Vše posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a podáváme. |
Poznámka
Zbytek domácí "Crème fraîche" uzavřeme a v chladničce uchováme 3-5 dní na další použití.