Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 37853

Ingredience

5 g Bobkový list
100 g Chléb konzumní
6 ks Cibule
1 ks Citrony
2 ks Feferony
1 kg Houby čerstvé
500 g Hovězí maso přední
500 g Játra hovězí
30 g Kari koření
10 g Kmín celý
10 g Majoránka
20 g Mouka pšeničná hladká
10 g Nové koření celé
2 dl Olej olivový
5 g Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
50 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
2 l Vývar z hovězích kostí
20 g Zázvor mletý
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 962 kcal
Kilojoule 4 023kJ
14% Sacharidy 49 g
85% Tuky 64 g
80% Sodík 2 g
107% Bílkoviny 60 g

Pytlácký guláš postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme bobkový list, nové koření, na kostky nakrájený česnek, majoránku, kmín, kari koření, na kolečka nakrájené feferonky, na kostky zázvor, pepř celý, zalijeme olejem, naskládáme na kolečka nakrájený citron, dobře promícháme a odložíme na celou noc na chladném místě odležet.

2

V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, zprudka osmahneme, vysypeme houby, posypeme mletou paprikou, zamícháme, naskládáme naložené maso, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme asi 30 minut. Játra umyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme je do hrnce s masem a houbami a necháme zas vařit přibližně 20 minut. Do hrníčku na struhadle nastrouháme chléb, zalijeme trochou vývaru, aby se rozmočil. Na rozehřátou pánev nasypeme mouku, kterou nasucho vypražíme, přidáme sádlo, ještě chvilku osmažíme, vysypeme do guláše, aby se zahustil. Namočený chléb vymačkáme z vývaru a dáme ho do guláše. Povaříme 20 minut, nakonec posypeme nasekanou petrželkou, podle chuti dochutíme solí a mletým pepřem.

Poznámka

Pytlácký guláš podáváme teplý s houskovým knedlíkem, ale chutná také s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept