Labužnické žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labužnické žampiony
Labužnické žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37934 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
4 ks | Rohlíky bílé |
2 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
100 g | Sýr Čedar |
100 g | Sýr Rokfór |
600 g | Žampiony čerstvé |
Domácí krémová smetana - Crème fraîche | |
---|---|
1 polévková lžíce | Podmáslí kysané 1% |
16 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 269,5mg |
Draslík | 970,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mandle, Šalotka, Strouhanka, Sýr Čedar, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka Teriyaki, Pepř 4 barev, Rohlíky bílé, Sýr Rokfór, Podmáslí kysané 1%, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Labužnické žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté menší hlavičky žampionů potřeme japonskou marinádou Teriyaky (na zeleninu). Šalotky pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. |
2 | V pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém krátce ze všech stran orestujeme hlavičky žampionů, přidáme k nim cibuli s česnekem a společně restujeme další 2 minuty, pak pánev zakryjeme poklicí a dusíme asi 2 minuty. Přimícháme ještě 2-3 lžíce omáčky Teriyaky a následně 4 lžíce Crème fraîche. Na dochucení přimícháme čerstvě pomletý pepř 4 barev. Sýr Rokfór a sýr Čedar nastrouháme a každý zvlášť dáme do misky. |
3 | Zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme nastrouhanými loupanými mandlemi, které jsme smíchali se strouhankou z bílého pečiva. Žampionovou směs s omáčkou vyklopíme do vysypané formy. Posypeme ji nastrouhaným sýrem tak, že pomyslně rozdělíme porce posypáním na 8 dílů - 4 porce budou posypány čedarem a 4 porce Rokfórem (Nivou). |
4 | Žampiony zapékáme v předem vyhřáté troubě při 220°C přibližně 10-15 minut, porce rozdělíme (každý dostane posypaný oběma druhy sýru) a servírujeme s teplými křupavými rohlíky. |
5 | Domácí krémová smetana - Crème fraîche [37800]: |
6 | Den předem vyšleháme 2.5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak ji zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát. |
7 | Druhý den takto připravenou krémovou smetanu použijeme podle potřeby k ochucení pokrmů. |