Jednoduchý recept

Malé medové perníčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37939

Ingredience

1 špetka Amonium
1 špetka Anýz mletý
0,3 ks Citrony
150 g Cukr moučkový
1 ks Hřebíček
150 g Mandle
120 g Med včelí
300 g Mouka žitná
1 ks Nové koření celé
250 g Poleva čokoládová
1 špetka Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
Na plech
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 860kJ
30% Sacharidy 108 g
34% Tuky 26 g
5% Sodík 105 mg
27% Bílkoviny 15 g

Malé medové perníčky postup přípravy receptu:

1

Na vál nasypeme žitnou mouku, cukr, amonium, strouhanou citronovou kůru a tlučené koření. Doprostřed uděláme důlek, přilijeme rozehřátý a prochladlý med, vejce a vypracujeme těsto.

2

Vyválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové perníčky necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme půlkami mandlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept