Recept

Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38005

Ingredience

4 ks Cibule červená
1,5 kg Jehněčí kýta
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
250 ml Ocet jablečný
4 kávová lžička Olej olivový
1 ks Pažitka
1 ks Petržel - nať
80 ml Sirup javorový
1 l Voda pitná
10 stroužek Česnek
1 l Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
8% Sacharidy 30 g
41% Tuky 31 g
7% Sodík 147 mg
65% Bílkoviny 36 g

Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu omyjeme, očistíme, vykostíme, srolujeme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do kastrolu.

2

Přidáme jablečnou šťávu, vodu, sůl, jablečný ocet, červenou cibuli překrojenou na čtvrtinu, najemno nasekanou petrželku, česnek, javorový sirup, koriandr a kmín. Hrnec přiklopíme pokličkou a uložíme přes noc do chladničky.

3

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naloženou kýtu vyjmeme z kastrolu, vložíme do připraveného pekáčku, zalijeme česnekovým olejem a pečeme asi 90 minut.

4

Pečenou kýtu vyjmeme z pekáčku, krájíme na tenké plátky, posypeme najemno nasekanou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept