Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou
Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38005 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule červená |
1,5 kg | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
250 ml | Ocet jablečný |
4 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 ks | Petržel - nať |
80 ml | Sirup javorový |
1 l | Šťáva jablečná 100% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 684,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Ocet jablečný, Pažitka, Sirup javorový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Petržel - nať, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu omyjeme, očistíme, vykostíme, srolujeme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do kastrolu. |
2 | Přidáme jablečnou šťávu, vodu, sůl, jablečný ocet, červenou cibuli překrojenou na čtvrtinu, najemno nasekanou petrželku, česnek, javorový sirup, koriandr a kmín. Hrnec přiklopíme pokličkou a uložíme přes noc do chladničky. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naloženou kýtu vyjmeme z kastrolu, vložíme do připraveného pekáčku, zalijeme česnekovým olejem a pečeme asi 90 minut. |
4 | Pečenou kýtu vyjmeme z pekáčku, krájíme na tenké plátky, posypeme najemno nasekanou pažitkou a podáváme. |