Jednoduchý recept

Medový perník s citronovou polevou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 38007

Ingredience

10 g Anýz mletý
3 g Badyán
140 g Cukr moučkový
5 g Hřebíček mletý
100 g Kandovaná citronová kůra
15 g Kypřicí prášek do pečiva
500 g Med včelí
1000 g Mouka pšeničná hladká
30 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Máslo čerstvé
150 g Ořechy lískové
500 g Poleva citronová
50 ml Rum
10 g Skořice mletá
30 g Tuk
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 891kJ
32% Sacharidy 115 g
31% Tuky 23 g
5% Sodík 99 mg
19% Bílkoviny 11 g

Medový perník s citronovou polevou postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, přisypeme cukr, kypřící prášek a promícháme, přidáme med, rum, vodu, drcené ořechy, pokrájenou kandovanou citronovou kůru, mletou skořici, anýz, hřebíček, badyán a nakonec mouku. Vypracujeme tuhé perníkové těsto, necháme 2 hodiny odležet.

2

Těsto vyválíme na slabší plát, ze kterého vykrajujeme stejné hvězdičky. Plech potřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a hvězdičky na něj vyskládáme. Vejce rozkvedláme v trošce vody a těsto potřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 20 až 25 minut. Hvězdičky polijeme horkou citronovou polevou a necháme vychladnout. Můžeme je také polevou slepovat vždy dvě k sobě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept