Krémová kukuřičná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová kukuřičná polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3801 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
8 ks | Kukuřice cukrová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr kozí |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 211g |
---|---|
Cholesterol | 35,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Kukuřice cukrová, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová kukuřičná polévka postup přípravy receptu:
1 | Kukuřičné klasy bez listů uvaříme doměkka. |
2 | Troubu předehřejeme na 200C. |
3 | Plátky chleba rozválíme válečkem a vytvarujeme do obloučku. Ohneme přes ohnivzdorný hrneček a opečeme dozlatova. Necháme vychladnout. |
4 | Zrníčka kukuřice oddělíme od klasu, rozmixujeme s vývarem a smetanou, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej a směs na něm několik minut pomalu provaříme. |
5 | Polévku rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou, kozím sýrem a topinkou. |
6 | Můžeme servírovat teplou i studenou. |