Recept

Perníková nádivka s hruškami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38096

Ingredience

700 g Anglická slanina
500 g Cibule
2 ks Hrušky
1 polévková lžíce Limetková kůra
45 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Perník
1 ks Petržel - nať
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 136kJ
5% Sacharidy 19 g
25% Tuky 19 g
15% Sodík 301 mg
12% Bílkoviny 6 g

Perníková nádivka s hruškami postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme a najemno nasekáme. Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Cibuli a hrušky vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme.

2

Formu, ve které budeme nádivku péct, si vymažeme máslem.

3

Zbylé máslo spolu s olejem rozehřejeme, přidáme rozmixovanou cibuli a hrušky a 10 minut dusíme.

4

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce, restujeme asi 5 minut.

5

Přimícháme limetkovou kůru, zamícháme a hrnec sundáme ze sporáku a necháme 10 minut vychladnout. Poté do směsi přimícháme rozdrobený perník, vejce a pepř, zamícháme a vložíme do vymaštěné formy na nádivku.

6

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a nádivku v ní pečeme asi 40 minut.

7

Po upečení necháme nádivku ještě asi 15 minut ve formě, poté ji vyklopíme, krájíme na plátky a servírujeme.

8

Zdobíme najemno nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept