Recept

Nádivka z ciabatty a vinné klobásy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38097

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
4 ks Ciabatta
2 ks Cibule
1 ks Klobása vinná
60 ml Olej olivový
1 ks Pažitka
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 859kJ
4% Sacharidy 13 g
14% Tuky 10 g
13% Sodík 268 mg
12% Bílkoviny 7 g

Nádivka z ciabatty a vinné klobásy postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

2

Ciabattu nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a dáme na 10 minut vysušit do trouby. Po vyjmutí necháme vychladnout.

3

Cibuli a řapíkatý celer očistíme a najemno nasekáme.

4

V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cibuli s celerem a něm asi 10 minut dusíme, dokud nezměknou.

5

Mezitím si částí zbylého oleje vymažeme zapékací formu.

6

Když je cibule s celerem měkká, přidáme do pánve zbytek oleje a vymačkáme do ní prejt ze střívek vinných klobás. Promícháme, osolíme a asi 10 minut opékáme.

7

Do zapékací mísy vložíme opražené kostky ciabatty, masovou směs a nahrubo nasekanou petrželku. Vše důkladně promícháme.

8

Do drůbežího vývaru zašleháme vejce a nádivku vývarem přelijeme.

9

Takto připravenou nádivku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

10

Po vyjmutí nádivku zdobíme najemno nasekanou pažitkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept