Králičí játra na čínský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí játra na čínský způsob
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38170 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Játra králičí |
40 ml | Olej olivový |
20 ml | Omáčka sójová |
70 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
30 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
100 g | Ucho Jidášovo |
1 ks | Vejce slepičí |
10 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 153,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 71,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra králičí, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl - bramborový škrob, Ucho Jidášovo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí játra na čínský způsob postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a pokrájíme na tenčí nudličky. Škrob smícháme s vodou a vejcem. Maso ve směsi obalíme a necháme odležet 30 minut v chladu. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubé kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. |
2 | Houby povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté odstavíme a pokrájíme na nudličky. Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme po dobu 4 minut, poté přisypeme zeleninu, houby a česnek a smažíme další 2 minuty. Dochutíme solí, pepřem, vínem a sójovou omáčkou. |
3 | Je-li omáčka řídká, je možné jí dohustit trochou škrobu rozpuštěného v 50ml vody. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.