Brusinková omáčka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinková omáčka s houbami
Brusinková omáčka s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38270 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
150 g | Houby čerstvé |
10 g | Jalovec |
250 g | Kompot brusinkový |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 283,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Kompot brusinkový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brusinková omáčka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, opepříme, vložíme houby, které vaříme asi 20 minut. Měkké houby scedíme a necháme vychladnout. Do misky vylijeme brusinky, oloupanou a nakrájenou cibuli, kůru z citrónu, jalovec, víno, olej, přidáme vychladlé houby a mixérem mixujeme do hladké hmoty. Nakonec můžeme ještě dochutit solí a pepřem. |
Poznámka
Omáčku podáváme teplou nebo studenou, nejlépe ke zvěřině.