Borůvkovo-jablečné čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkovo-jablečné čatní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38465 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Borůvky |
1 ks | Cibule červená |
200 g | Cukr krupice |
700 g | Jablka |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
350 ml | Ocet jablečný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 237,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Jablka, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Ocet jablečný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkovo-jablečné čatní postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu smícháme očištěná, oloupaná a na kostičky nakrájená jablka, borůvky, najemno nasekanou cibuli, jablečný ocet, cukr, zázvor, římský kmín, koriandr a sůl. |
2 | Promícháme a přivedeme k varu, na mírném ohni vaříme 45 minut, dokud se jablka nerozvaří. |
3 | Hotové čatní plníme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme. |