Ragú z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z mletého masa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 38567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
40 g | Kečup |
500 g | Maso mleté - mix |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno červené |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 108,9mg |
Draslík | 324,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Vejce slepičí, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme. |
2 | Do mísy vložíme mleté maso, přidáme cibuli, vejce, česnek, sůl a pepř. Vymícháme hladkou masovou směs. |
3 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme masovou směs, smažíme a promícháváme. Vařečkou rozdělíme maso na menší kousky, přisypeme žampiony, podusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Potom přilijeme víno, přidáme trochu kečupu, promícháme, krátce podusíme a odstavíme. |
4 | Ragú rozdělíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a podáváme. |