Pečená rýže s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená rýže s brokolicí
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38583 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
300 g | Brokolice |
3 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
15 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mozzarella |
3 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
370 g | Rýže Basmati |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 441,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mozzarella, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená rýže s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme rýži ve slané vodě podle návodu na obalu. Důkladně ji procedíme a propláchneme studenou vodou. Znovu procedíme. |
2 | Košťály brokolice odkrojíme a uvaříme ve slané vodě asi 8-10 minut, až jsou skoro měkké. Potom přidáme růžičky a vaříme ještě 2 minuty. Procedíme a propláchneme ve studené vodě. Znovu propláchneme a dáme stranou. |
3 | Rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme za občasného míchání 3-5 minut. Přidáme drcený česnek a dále mícháme a smažíme |
4 | 3-5 minut, až cibule trochu zhnědne. |
5 | Brokolici nahrubo nakrájíme, přimícháme ji do rýže s cibulí a česnekem, přidáme smetanu, tři čtvrtiny mozzarelly a parmezánu |
6 | a okořeníme rozmarýnou, podle chuti solí a pepřem. |
7 | Vložíme do vymazané zapékací mísy a posypeme zbývající mozzarellou a parmezánem. Pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut, až se sýr rozpustí a bude mít zlatohnědou kůrečku. Servírujeme. |
Rýže byla luxusní. Pokud máte chuť na něco bez masa, vřele doporučuji. Česnek tam krásně zavoněl. Spojení chutí nemá chybu. Dávám do oblíbených a děkuji za tip
Těším se na vaše recepty