Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38586

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Cibule
30 g Hrozinky
3 ks Hřebíček
5 g Kardamom
2 polévková lžíce Kmín celý
15 g Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Kurkuma
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
6 ks Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
60 g Pistácie
250 g Rýže loupaná
10 g Skořice celá
5 g Sůl
1,3 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 920 kcal
Kilojoule 3 850kJ
31% Sacharidy 112 g
24% Tuky 18 g
76% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Pilaf s pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Opražíme nasucho skořici, kmín, kuličky pepře, kardamom a hřebíček.

2

Pražíme asi 2-3 minuty, až začne vonět.

3

V hrnci s rozehřátým olejem smažíme nakrájenou cibuli a kurkumu. Smažíme za občasného míchání 10 minut, až cibule změkne.

4

Vsypeme rýži, mícháme a opražíme. Pomalu přidáváme horký vývar,

5

přidáme bobkový list, sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Stáhneme oheň, zakryjeme poklicí a podusíme asi 10 minut (poklici po dobu dušení nezvedáme).

6

Hrnec sundáme z ohně a necháme ji stát přikrytou asi 5 minut.

7

Přidáme nasekané pistácie a hrozinky a lehce je vmícháme vidličkou, aby se pilaf načechral. Ozdobíme čerstvým koriandrem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept