Rýže s vejci a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s vejci a fazolkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38602 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
200 g | Cibulka jarní |
150 g | Fazolové lusky zelené |
125 g | Hrášek |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže dlouhozrnná |
60 plátek | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 132,9mg |
Draslík | 373,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s vejci a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme rýži v osolené 1 vodě 12-15 minut doměkka. |
2 | Ve woku rozpálíme olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji. Vložíme rýži a hrášek a smažíme ještě 5 minut. |
3 | Přidáme rozšlehané vejce a fazolové lusky, mícháme a smažíme, až vejce ztuhnou. Ochutnáme, ozdobíme cibulkou a servírujeme. |