Nádivka z kančí kýty s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z kančí kýty s uzeným masem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38628 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Kančí kýta |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na vaření brambor | |
---|---|
200 g | Brambory |
500 ml | Voda pitná |
Na nádivku | |
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
Na jíšku | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Na žampiony | |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Na omáčku | |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 440,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Brambory, Voda pitná, Česnek, Sůl, Žampiony čerstvé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z kančí kýty s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Vše smícháme v míse, přidáme pepř, sůl. |
2 | Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe rovnoměrně nádivkou. Řízky zavineme, ovážeme provázkem a vložíme do kastrolu na nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na sádle. Závitky osmažíme, přelijeme vývarem, vsypeme kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
3 | V mezičase na másle osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. |
4 | Udušené závitky vyjmeme, zbavíme provázku a držíme na teple. |
5 | Do šťávy zašleháme jíšku, podle potřeby přilijeme vodu a omáčku vaříme na mírném ohni alespoň čtvrt hodiny. Poté omáčku přecedíme, přidáme žampiony, smetanu a minutu povaříme. |
6 | Závitky podáváme přelité omáčkou. |