Pečené žampiony plněné kančím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené žampiony plněné kančím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Kančí plec |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kančí plec, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené žampiony plněné kančím masem postup přípravy receptu:
1 | Velké žampiony opláchneme, odkrojíme nožičky. Kančí plec nakrájíme na kostky a umeleme s nožičkami žampionů, cibulí a česnekem. Do směsi přimícháme mouku, vejce, sůl, pepř a kmín. Směs dobře promícháme a naplníme jí žampiony. |
2 | Pekáč vymažeme sádlem, na pekáč vyrovnáme žampiony, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě. |