Recept

Kuličky z mleté zvěřiny s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 38708

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Hovězí maso přední
500 g Kančí plec
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
Na houby
150 g Houby čerstvé
120 ml Voda pitná
Na omáčku
1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Koření Zvěřina
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
80 ml Olej rostlinný
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 007kJ
4% Sacharidy 13 g
66% Tuky 49 g
33% Sodík 666 mg
95% Bílkoviny 54 g

Kuličky z mleté zvěřiny s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Obě masa umeleme s cibulí a česnekem, vmícháme vejce, strouhanku, sůl, pepř a dobře promícháme.

2

Z hmoty utvoříme kuličky velké asi jako vlašské ořechy, lehce obalíme v mouce, vložíme do pekáče s trochou vody a v předehřáté troubě upečeme.

3

V mezičase připravíme houbovou omáčku. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, ochutíme kořením na divočinu, zalijeme vývarem a povaříme. Poté omáčku zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku, osolíme a alespoň pět minut povaříme a omáčku přecedíme.

4

Do hotové omáčky vmícháme houby, které jsme nakrájeli a zvlášť udusili.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept