Budíčková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Budíčková polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38738 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Klobása uzená |
30 g | Kopr čerstvý |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
3 dl | Zakysaná smetana |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 435,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Budíčková polévka postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrájíme na malé kousky a dáme vařit podlité vodou s prolisovaným česnekem a lžičkou soli. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nasekanou nadrobno. Posypeme paprikou a krátce orestujeme, zředíme sklenkou vody a přidáme k zelí, které dovaříme na mírném ohni doměkka. |
3 | Když je zelí hotové, přidáme uzenou klobásku nakrájenou na kostičky a vmícháme kyselou smetanu, ve které rozmícháme mouku. Krátce povaříme do zhoustnutí, dosolíme, opepříme a polévku podáváme ozdobenou nasekaným koprem. |