Srnčí biftek minutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí biftek minutka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38749 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Srnčí kýta |
Marináda | |
---|---|
6 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Hořčice |
20 g | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 213,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Srnčí kýta, Hořčice, Kečup ostrý, Olej olivový extra panenský, Omáčka pikantní worcesterová, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí biftek minutka postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce, přidáme hořčici, posypeme pálivou paprikou, kari kořením, dáme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, přilijeme worcester, kečup, olej. |
2 | Maso nakrájíme na plátky, lehce přes fólii naklepeme a naskládáme do mísy, ve které máme připravenou marinádu. Naloženou směs dáme na chladné místo na celou noc marinovat. |
3 | Bifteky vyjmeme z marinády a s co největším množství marinády je na pánvi zprudka restujeme doměkka. |
Poznámka
Bifteky servírujeme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a lžíce tatarské omáčky. Ozdobíme plátkem citrónu.