Mrkvový dort s rumovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový dort s rumovou polevou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38754 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
350 g | Cukr moučkový |
200 g | Mandle |
10 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mrkev kořen |
0,1 l | Rum |
150 g | Strouhanka |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Poleva | |
---|---|
350 g | Cukr moučkový |
0,1 l | Rum |
Mandlové těsto | |
200 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle |
0,5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 177g |
---|---|
Cholesterol | 495,6mg |
Draslík | 541,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 14,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Mandle, Rum, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Rum, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový dort s rumovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme do husté směsi žloutky s cukrem, šťávou vymačkanou z citronu a nastrouhanou kůrou. Poté přidáme strouhanou mrkev, rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a strouhanku. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut. |
3 | Hotový dort necháme vychladnout, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mrkvičkami z mandlového těsta. |
4 | Na mandlové těsto spaříme a oloupeme mandle, nastrouháme a v hmoždíři utlučeme s cukrem. Přidáme bílek a na vále zpracujeme tvárné těsto. Z něj vytvoříme ozdoby na dort. |
Poznámka
Na formu použijeme 10g másla a 2 lžíce mouky.