Polévka ze skopového masa se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze skopového masa se smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38836 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazolové lusky zelené |
5 g | Kmín drcený |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
500 g | Skopové maso přední |
10 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 535,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Fazolové lusky zelené, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze skopového masa se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na menší kousky nakrájené maso a opečeme ze všech stran. Zasypeme paprikou a kořením a ještě krátce orestujeme. Podlijeme vodou, osolíme a necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut. |
2 | Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme spolu se zelenými fazolkami v osolené vodě zvlášť, scedíme a přidáme do polévky. Vmícháme smetanu s moukou, povaříme ještě 15 minut do zhoustnutí a podáváme. |