Zálivka z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka z červené řepy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39020 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice francouzská |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 327,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu umyjeme a dáme na pekáč. Přidáme oloupanou a na dílky nakrájenou cibuli, přiložíme neoloupaný, ale napůl rozříznutý česnek, vše polijeme olejem, vložíme do předehřáté trouby na 40 minut, ale česnek a cibuli vyndáme z trouby už po 20 minutách. |
2 | Upečenou řepu vyjmeme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a přes cedník pomoci lžíce propasírujeme spolu s cibuli a česnekem do mísy. Přidáme hořčici, olej, ocet, podle chuti sůl, pepř a dobře všechny suroviny promícháme. |
3 | Když chceme zálivku pikantní, podle chuti posypeme sušenou, mletou feferonkou. |
Poznámka
Zálivku podáváme studenou, může byt také k pečenému masu.