Studená polévka z červené řepy se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka z červené řepy se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39098 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Mandarinky |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,6 l | Pomerančová šťáva |
150 g | Smetana zakysaná 14% |
0,4 l | Šťáva jablečná 100% |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 419,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Mandarinky, Med včelí, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená polévka z červené řepy se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu uvaříme v hrnci ve vodě, do které dáme ocet a cukr. Měkkou řepu scedíme, vychladlou oloupeme, nakrájíme na malé kostky, vysypeme do hrnce, kam přidáme oloupaný a pokrájený česnek a na kostky nakrájenou mandarinku, pomerančovou a jablečnou šťávu, nasekanou cibuli, 1 lžičku medu, podle chuti pepř a vše v mixéru rozmixujeme do hladké hmoty, kterou udržujeme v ledničce. Polévku |
2 | podáváme chlazenou s 1 lžící smetany. |
Poznámka
Polévku servírujeme studenou na vychlazeném talíři a přizdobíme mátou.