Pečený houbový svítek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený houbový svítek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39205 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 207,0mg |
Draslík | 684,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín drcený, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený houbový svítek postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme trochou mléka. |
2 | V kastrole na rozehřátém másle podusíme očištěné, nakrájené houby spolu s kmíne, solí a citronovou šťávou. |
3 | Podušené houby v míse smícháme s nasekanou petrželkou a vymačkanými žemlemi. Směs vložíme do tukem vymazaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce. |
4 | Svítek pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova. |
5 | Můžeme podávat s hlávkovým salátem nebo míchaným zeleninovým salátem. |