Bramborová polévka po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka po italsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39235 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
100 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 799,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibulka jarní, Pažitka, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka po italsku postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a nakárájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme olivový olej a jarní cibulku s česnekem na něm orestujeme. Po chvilce přidáme brambory, celer, přidáme šalvěj a ještě 5 minut restujeme. Nakonec zalijeme zeleninovým vývarem a asi 30 minut na mírném ohni vaříme. |
3 | Cherry rajčátka nahoře nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou a slupku oloupeme. Rajčátka překrojíme na polovinu a přidáme do polévky. Uvařenou polévku osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou pažitku, najemno nakrájenou mozzarellu a ihned podáváme. |